Decora

Één woord: lagen. Decora is een en al lagen en over-de-top cute. Rond de jaren 90 en 2000 jfashion - decorawerd het erg bekend, ook buiten Japan.

Het belangrijkste idee is dat je zoveel mogelijk op elkaar stapelt en zoveel mogelijk aandoet, vaak allemaal felle neon kleuren. Niet alleen shirtjes, vesten en rokjes worden gestapeld maar er worden ook behoorlijk veel sieraden gedragen; ontelbare kettingen en armbandjes en ook heel erg veel speldjes en dingetjes in het haar. Hierbij worden ook vaak stickers, pleisters en nepsteentjes op het gezicht geplakt en felgekleurde lenzen gedragen. De makeup is daarentegen best simpel en rustig. De grote ogen van gyaru bijvoorbeeld komen niet echt voor.

Met alle schattige en felle accesoires oogt het uiteindelijk wel kinderlijk en uitbundig, maar ook wel heel erg vrolijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>