Ganguro

Ergens rond de jaren 90 nam deze trend de Gyaru stijl bijna over, maar de Ganguro trend verdween als ie op kwam. Ergens rond 2000 nam de populariteit  van deze stijl namelijk weer af en kwamen er weer nieuwe trends. jfashion - ganguroHet kwam op als een soort reactie op het traditionele idee van schoonheid in Japan, namelijk lichte huid, donker haar, lichte makeup. Jonge vrouwen weigerde om mee te gaan met dit idee.

Ganguro draait dat dus om; er wordt veel gebruik gemaakt van bronzer om er gebruind uit te zien, het haar wordt erg gebleekt en vaak gebruiken ze ook erg lichte concealer voor de ogen en lippen waardoor je bijna een omgekeerd panda-effect krijgt. In de kleren komen veel felle en lichte kleuren voor, zwart wordt vaak ontweken, en minirokjes en plateauzolen waren erg populair. Men draagt lekker veel sieraden en soms plakken ze nepsteentjes op hun gezicht rond de ogen. Al met al een erg uitbundige stijl.

Maar deze stijl kreeg redelijk veel kritiek. Omdat het idee van buiten de norm vallen niet echt geliefd was werd deze stijl niet geaccepteerd. Degene die dit beoefenden werden gezien als onhygiënisch, raar, en ook wat sletterig.

Terwijl er misschien toch nog enige mensen hier en daar zijn die deze stijl nog dragen is het dus niet meer erg populair.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>