Gyaru

Hoe kun je het nou over Japanse straatmode hebben en niet over Gyaru beginnen? Niet echt, aangezien Gyaru de grootste stijl op straat is, en hieruit zijn ook veel substijlen ontstaan.

Het word “Gyaru” komt eigenlijk van het Engelse “Gal”, oftewel meid, en rond de jaren 70 is het ontstaan naar aanleiding van een jfashion - gyaruzeker merk jeans dat vooral gericht was op jonge meisjes, en later werd de term gebruikt voor wat oudere meisjes en vrouwen die in tegenstelling de eerste doelgroep geen interesse hadden in werk of huwelijk.  Terwijl de doelgroep vaak wel hetzelfde blijft veranderd de overheersende stijl wel vaak, en over het algemeen blijft het een soort verzet van de jeugd, maar ook vaak een voorbeeld van de groeiende invloed van het westen.

Maar hoe ziet de stijl zelf er nou uit? Een paar elementen blijven wel vaak terugkomen. Het is altijd de wat meer hippe stijl die populair is bij de meiden. Vaak worden er cirkel lenzen gedragen in combinatie met nepwimpers, het haar wordt gebleekt en gestijld, best vaak wordt er ook bronzer gebruikt voor een wat gebruinde look, en de makeup is best uitbunding voor een alledaagse stijl.

We hebben hier ook wat artikelen over een paar substijlen staan, namelijk over Kogal en Ganguro, die een paar voorbeelden zijn van de vroegere trends.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>