Kogal

Kogal, soms ook Kogyaru, is weer ontstaan uit Gyaru, maar deze stijl bestaat ook alweer een jfashion - kogaltijdje. Zoals Ganguro is het weer een soort reactie van de jeugd op de maatschappij, en in dit geval lijkt het vooral het idee van verplichtingen te zijn. Doordat hun sociale leven nu een stuk drukker was en ze meer nieuwe dingen en producten wilden hebben, werden vooral de Kogals de grootste consumentengroep van de opkomende mobieltjes in Japan.

Het uiterlijk baseerd zich op het schooluniform, het is het uitgangspunt van hun outfit. Vaak wordt het rokje bijvoorbeeld hoger gedragen waardoor het dus korter lijkt, en er worden beenwarmers gedragen die soms zelfs omhoog gehouden worden door soklijm. De wat heftige makeup met extra bronzer en witte concealer komt ook weleens voor in deze stijl, maar niet zo veel als bij Ganguro. Het bleken van het haar en lichter verven komt hierbij veel voor.

Maar bij deze stijl gaat het niet alleen om uiterlijk en mode, want er zijn ook bepaalde invloeden in het taalgebruik. Het woord “gal” word bijvoorbeeld er vaak gebruikt , dingen zijn “cool” en “cute” en er worden soms ook andere Engelse woorden in de zin gegooit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>