Over Ons

Over RelkaCaprini

Terwijl het idee van RelkaCaprini al een tijd bestond is de site pas opgericht in 2014. Toen we een profielwerkstuk moesten maken kwamen we op het idee om iets met onze grootste hobby, cosplayen, te doen. En dus na al het werk is hier het resultaat.

Hier op RelkaCaprini houden we ons bezig onder andere met cosplay. We reviewen onze aankopen, bloggen over onze avonturen en conventies, en we laten jullie ook nog eens zien wat voor handigs we toevallig meepikken. Maar het zijn niet alleen actuele bezigheden, we hebben ook, als deel van ons profielwerkstuk, onderzoek gedaan naar de beginselen van anime en manga en hun ontwikkeling. Om een zekere tijd posten we ook een mini-manga. Hopelijk is hier iets interessants voor je te vinden.

Wie zijn Elke en Rita?

We hebben elkaar leren kennen via school, als vrienden van vrienden. We kenden elkaar vroeger niet direct, maar ergens in de derde begonnen we steeds meer met elkaar om te gaan. Onze interesses waren best hetzelfde, tekenen en anime en manga, en daardoor begonnen ze ook steeds meer samen te doen. Over de jaren zijn we goed bevriend geraakt, en tegenwoordig delen we een uit de hand gelopen hobby genaamd cosplay.

In het begin waren we vooral aan het dagdromen over cosplay en anderen aan het bewonderen. Het zag er zeer indrukwekkend en interessant uit en het duurde een tijd voordat de kans kwam om het een keer te doen. In 2012 kwam de eerste echte keer om het zelf te doen. Destijds wisten we nog niet helemaal wat men er deed, maar op de conventie hebben we mensen leren kennen en uiteindelijk hebben we heel wat opgestoken. Nou is de tijd gekomen dat we onze ervaringen gaan delen, en hopelijk steken jullie er ook weer wat van op.

 

Tot slot willen we Rita’s moeder nog eens hartelijk bedanken voor de prachtige site! Ze wou maar al te graag helpen met de website opbouwen en heeft het geweldig gedaan. Hartelijk dank Nune!